Frakt- & köpvillkor

Leveranssätt

När ni beställer varor via Upplandsstangsel.se kommer varorna att levereras direkt hem till er eller till angiven adress. Varorna skickas med DHL. För att ni ska veta vart ert gods befinner sig kommer ni att få löpande information via SMS när varorna hämtas och lastas om för utkörning. 30-60 minuter innan varorna anländer kommer chauffören ringa till er. Det är därför viktigt att ni är anträffbara.

Kan ni inte vara på plats när godset anländer rekommenderar vi att ni använder er av aviseringstjänsten. Fraktbolaget kommer då stämma av med er 1 dag innan med er via SMS eller telefon innan leveransen anländer.

Leveranstid

Olika varor har olika leveranstid. Varor som tillverkas efter beställning kan under vissa tider på året ha fördröjd leveranstid. Detta beror främst på att galvaniseringsföretagen har mycket att göra under vissa tider på året. Vi ber er att ha förståelse för att det är en viss process för tillverkning av stålvaror och att det därför kan uppstå förseningar.

Restnoterad vara

Om en vara skulle vara slut i lager kommer vi att kontakta er med ett nytt leveransbesked. Vi skickar inte ut ordern förrän den är komplett utan att informera er om det. Om en vara är slut och ordern skickas med delad frakt så står vi för den extra frakten.

Mottagning av varor

Tänk på att ha telefonen tillgänglig då ni väntar på transport. Om ni inte är tillgängliga då chauffören kontaktar er kommer ni att bli debiterade återtransport och ny utkörning.

För alla leveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna till porten. Du får själv flytta varorna från budbilen in till lägenheten eller in på tomten om det inte finns möjlighet för bilen att ta sig in.

Vi lossar ej av gods utan kvittens från ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs. Kan du inte vara anträffbar men ändå vill att godset lossas krävs fullmakt från beställningsansvarig.

Skadat gods

Vid avlastning ska varorna inspekteras noggrant av mottagaren innan leveransen kvitteras. Är godset skadat skall ni inte ta emot det, utan be DHL återta det. Kontakta därefter Upplandsstangsel.se så skickar vi er nya varor och återtar det skadade godset. Ser ni mindre skador och/eller skador på emballage noteras detta då godset kvitteras. Skadat gods som kvitterats SKALL anmälas till Upplandsstangsel.se inom 5 arbetsdagar, om så inte sker ersätts inte varorna. Vi ber er dock att rapportera skador omedelbart.

Felaktig vara

Om du fått en felaktig vara i din leverans ber vi dig kontakta oss snarast möjligt. Vi skickar dig en ny vara till kostnadsfritt och ser till att den felaktiga hämtas upp hemma hos er. En felaktig vara skall reklameras inom 8 arbetsdagar, om så inte sker ersätts inte varan.

Ångerrätt/Öppetköp

Som privatperson har du i enlighet med distans och hemförsäljningslagen har du 14 dagars öppet köp när du handlar varor på Upplandsstangsel.se. Observera att detta inte gäller special beställningar såsom smidesgrindar, smidesstaket, måttanpassade grindar samt andra produkter som är beställda specifikt för dig som kund. Vid ångrat köp betalar du själv returfrakt.

Retur av varor

Vänligen kontakta oss om ni vill returnera varor så hjälper vi er, det blir billigare och är enklare för oss! Vid returer får ni själva stå för kostnaden vid återfrakten. Returfrakter som måste hämtas ut på postkontor eller hos bussgods debiteras med en extra hanteringskostnad på 350 SEK inkl. moms.

Om ni vill returnera varor är det viktigt att ni ser till att varan återsänds väl emballerad och i originalförpackning. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvar

Handla på Upplandsstangsel.se

Vi tar emot materialbeställningar via e-butiken, telefon, e-post eller fax. Vid beställning via webbsidan förbehåller vi oss rätten att logga ditt IP-nummer. Alla kunder prövas med sedvanlig kreditupplysning innan varorna skickas ut. Vi behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Priser

Alla priser är i SEK inkl moms, vill du att priserna ska anges utan moms måste du själv välja det på sidan. Priset som gäller är det som är angivits den dag kunden gör sin beställning. Tillägget för fraktkostnaden meddelas alltid innan vi skickar varorna.

Betalningslösningar

På Upplandsstangsel.se kan du välja mellan flera olika betalningsmetoder via Klarna Checkout. Välj den metod som passar dig bäst när du kommer till kassan, innan du bekräftar köpet. Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Kortbetalning

Sker via Klarna Checkout för säker och smidig hantering.

Faktura

Betalning mot faktura med 14 dagars betalningsvillkor erbjuds i samarbete med Klarna. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med lagstadgat belopp.

Avtalskund

Betalning mot faktura med 30 dagars betalningsvillkor erbjuds för våra avtals och företagskunder. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med lagstadgat belopp.

Avbetalning

Vi erbjuder avbetalning upp till 36 månader i samarbete med Klarna.

Force Majeure

Upplandsstangsel.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Övrigt

Upplandsstangsel.se reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll. Vi förbehåller oss rätten att avbryta ett köp på grund av felaktig prissättning.

Fraktpriser

Vi erbjuder fri frakt på vissa av våra produkter – dock ej alla eftersom vårt sortiment varierar kraftigt i storlek och vikt.